Mikkelin Yrittäjien Elinvoimaaseminaari ja Syke afterit yhdistivät voimansa

Mikkelin Yrittäjien 11. Elinvoimaaseminaari järjestetään 5.9.2019 klo 18.00-20.00 Saimaa Stadiumilla työelämätapahtuma SYKE 2019 jatkoksi. Mikkelin Yrittäjien Elinvoimaaseminaarilla on jo pitkät perinteet ja tilaisuuksien yhdistäminen ja yhteistyö tuntui heti luontevalta.

Elinvoimaaseminaari jatkuu välittömästi SYKE 2019 -tapahtuman jälkeen samassa tilassa Saimaa Stadiumilla. Elinvoimaaseminaarissa on tarkoitus pohtia alueen elinvoimaa ja tulevaisuuden näkymiä. Tapahtuman avaa Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja ja Etelä-Savon Yrittäjien puheen johtaja Nina Rasola. Rasolan jälkeen lavalle nousee Kummelin perustaja Olli Keskinen puheenvuorolla “parempi työpäivä”.

Puheessaan Olli kannustaa kuulijoitaan tekemään tarkkoja havaintoja omasta työpäivästään. Istutko kenties palavereissa, jotka venyvät ja joita kukaan ei johda? Huonosti tuottavat palaverit ovat hyvä esimerkki toiminnasta, jonka lopulta yrityksen asiakkaat joutuvat kustantamaan. Mitäpä jos he olisivat kärpäsinä katossa ja näkisivät miten heidän rahojaan käytetään?

Ollin havainnot ovat usein humoristisia, mutta myös ajatuksia herättäviä, inspiroiviakin. Millainen ihminen olen työntekijänä, esimiehenä, yrittäjänä, myyjänä, asiantuntijana, asiakaspalvelijana, yhteisön jäsenenä? Olli pohtii terävästi suomalaista arvomaailmaa, hyvinvoinnin ihannetta, yksilökeskeisyyttä, stressiä, kiirettä ja paineita. Yleisö pääsee useampaan otteeseen tarkistamaan omia asenteitaan.

Ollin puheenvuoron jälkeen lavalla nähdään paneelikeskustelu alueen elinvoimasta, mitä tehdään jo oikein, missä on petrattavaa, mikä toimii muualla Suomessa ja voisimmeko tehdä enemmän yhteistyötä. Panelisteina nähdään Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Nina Rasola, Olli Keskinen ja Puumalan kunnanjohtaja Matias Hilden. Mielenkiintoisen paneelista tekee se, että mukana on kaksi tyhjää penkkiä yleisölle. Kuka tahansa yleisöstä voi nousta mukaan paneeliin ja haasta panelistit tai esittää heille tiukkoja kysymyksiä.

Tilaisuuden moderaattorina toimii Olli Marjalaakso.

Tilaisuuteen ilmoittautuminen tästä

Saara Vauhkonen